Geslaagd diner topkoks voor Alpe d'HuZes

22 april 2011
Geslaagd diner topkoks voor Alpe d'HuZes

Zondag 17 april hebben een aantal topchefs van Nederland de handen ineen geslagen om voor de actie Alpe d’HuZes een diner van zeven gangen te serveren. Onder aanvoering van Martijn van Vlodorp bereide de nestor van het koksgilde, Paul Fagel, samen met mannen als Luc Kusters, Roger Rassin, Leonardo Pacenti, Richard van Oostenbrugge en Jos van Velzen de mooiste gerechten.

*Oestersorbet*
Zo was er oestersorbet als amuse. De heren chefs werden geassisteerd door leerlingen van het ROC uit Amsterdam die tevens de bediening verzorgden. Wijnen van Domaine de Marotte van Daan en Elvira Dijkman zorgden voor heerlijke combinaties.

*Opbrengst*
De totale opbrengst van de avond van € 9.760 gaat naar de actie Alpe d’HuZes. Naast deze bijdrage gaan een aantal aanwezigen zelf ook fietsen in Frankrijk om zo hun bijdrage te verhogen. De topkoks zorgden voor hoge opbrengst en legden de lat hoog voor 2012.

*Memorabele avond*
“Onlangs werd ik uitgenodigd door Martijn van Vlodorp van restaurant Karel V, Utrecht, om deel te nemen aan een benefiet diner. Toen ik hoorde aan wie het benefiet ten deel zou vallen, en zeker wie de belangeloos meewerkende chefs zouden zijn hoefde ik niet lang na te denken! Eenmaal aangekomen krijgen we meteen een glas rosé in de hand van het Château Fontrand, Vaucluse. Héérlijk! Een memorabele avond!", aldus Duco R. Keulen.

*Actie*
Alpe d’HuZes, een actie waarbij renners geld bijeen fietsen, waarmee ze een bijdrage leveren aan de strijd om kanker binnen 10 jaar van dodelijk naar chronisch te krijgen. Dit door middel van het beklimmen van de Alpe d’Huez.

*Lat hoger gelegd*
Initiator Ben te Voortwis van De Lindenhoff, Mark Bremer van EMI Music en mede organisator Martijn van Vlodorp van Grand Hotel Karel V hebben de lat meteen hoog gelegd voor komend jaar. Onder het motto 'opgeven is geen optie' willen zij volgend voorjaar 500 gasten uitnodigen om de opbrengst te vervijfvoudigen.

~Frank Lindner~

Overig nieuws