François Geurds wordt de juryvoorzitter tijdens de finale van de verkiezing 'Variatiegerecht van het Jaar 2012'. Dat heeft de organisatie "Variatie op de Kaart":http://www.variatieopdekaart.nl/ bekend gemaakt.
*Reactie Geurds*
De patron-cuisinier van het met een Michelin-ster bekroonde "Ivy":http://www.restaurantivy.nl/ in Rotterdam zegt over de verkiezing: ÂVegetarisch koken is een aparte tak van sport. Het gaat niet om het weglaten en ook niet om het vervangen van vlees; het gaat om een andere manier van kijken naar de ingrediënten en het menu, met frisse en nieuwe invalshoeken. Dat is waar de magie ontstaat."
*Eerste prijs: stage bij Alain Roux*
De finale vindt plaats op dinsdag 5 juni op een bijzondere buitenlocatie in de regio Amsterdam. De hoofdprijs is een week stage in driesterrenrestaurant "The Waterside Inn":http://www.waterside-inn.co.uk/ in Londen van de wereldberoemde chef Alain Roux.
Dit jaar zijn er bovendien twee nieuwe titels te verdienen, namelijk die voor het meest originele en het meest duurzame gerecht.
*Workshops van topkoks*
In aanloop naar de finale worden er workshops gegeven door onder anderen gerenomeerde chefs als Michel van der Kroft,
Niven Kunz, Paul Pollux, Jef Schuur en Jan Gaastra.
Professionele chefs kunnen zich nog inschrijven voor de voorrondes van de verkiezing door een "e-mail":mailto:aanmelden@variatieopdekaart.nl te sturen of zich telefonisch aanmelden via (020) 260 02 06. Ook voor vragen kunnen deelnemers hier terecht.
~Frank Lindner~
Geurds juryvoorzitter Variatie op de Kaart
18 april 2012