Gevuld Marokkaans brood

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Gevuld Marokkaans brood

Bent u ook zo jaloers op de zwoele, sfeervolle zomers die in het mediterrane klimaat ieder jaar vanzelfsprekend zijn? Niet getreurd, want u haalt gewoon het beste uit de buitenlandse keuken en zet dat op de menukaart. Wat dacht u van een gevuld Marokkaans brood? Dan haalt u toch een beetje de mediterrane sfeer naar Nederland.

Ingrediënten

1 (bruin) Marokkaans brood
8 kleine trostomaten
5 eetlepels olijfolie
600 gram panklare spinazie
3 eetlepels platte peterselie, grof gehakt
2 theelepels gemalen komijn
250 gram ricotta
1 bosuitje, in dunne ringetjes

Bereiding

Kruis de tomaten. Strooi er wat kruidenzout en 1 eetlepel olijfolie over. Laat de tomaten in 25 minuten gaar worden in de oven (175 ºC). Verwarm 3 eetlepels olijfolie en roer de komijn erdoor. Schep de helft van de olie in een kom. Schep de spinazie en peterselie door de olie en roerbak het mengsel gedurende 3-4 minuten. Breng pittig op smaak met zout en peper. Laat de spinazie uitlekken. Roer de ricotta en bosuitjes door de olie in de kom. Snijd het brood overlangs open. Leg de onderkant op een schaal en bestrijk deze royaal met de ricotta. Bestrijk ook het snijvlak van de bovenkant met ricotta. Schep 8 bergjes spinazie op de onderkant en leg de tomaten ertussen. Leg de bovenkant van het brood erop en druk dit iets aan.

Overig nieuws