De horeca is een van de vele schakels uit de voedselketen waarmee "Dutch Cuisine":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/koksgilde-lanceert-dutch-cuisine-18466/ gaat samenwerken binnen de Green Deal Verduurzamen
Voedselconsumptie. Deze Green Deal is gericht op het gemakkelijker en aantrekkelijk maken voor de consument om gezonder en duurzamer te eten. Initiatiefnemer Dutch Cuisine werkt daarin samen met nationale en gemeentelijke overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties.
*Projecten*
De deelnemende partijen werken in wisselende samenwerkingsverbanden aan een versnellingsproces dat de voedselconsumptie verduurzaamt. Ze willen hiermee een impuls geven aan de innovatiekracht van de horeca, aan nieuwe economische bedrijvigheid in de toeleveringsketens en aan gastronomische profilering in het buitenland.
*Vergeten eiwitten*
Het eerste, zichtbare project Eiwittransitie via de menukaart is al van start gegaan. In een pilot met partijen uit de regio Amsterdam zet Dutch Cuisine alternatieven voor de traditionele, dierlijke eiwitten op de menukaart van restaurants. Dit doen zij door recepten te ontwikkelen met nieuwe, vergeten en onbenutte eiwitten zoals tongschar en andere bijvangstvissen, zeewier en algen, peulvruchten en geiten- en ganzenvlees.
~Mirte Bouman~
Gezonder en duurzamer eten via de menukaart
29 oktober 2015