La Grande Bouffe echt voor Britse vrouw

26 juli 2010
La Grande Bouffe echt voor Britse vrouw

Kent u de Franse film La Grande Bouffe uit 1973? Een gezelschap van vrienden eet en drinkt zich vrijwillig dood? In Groot-Brittannië is het werkelijkheid geworden voor een vrouw van 40 jaar die zichzelf in haar ziekenhuisbed dood heeft gegeten. Hoewel Sharon Mevsimler maar liefst 286 kilo woog en op een strikt dieet was, bleef ze zich volstoppen met het junkfood dat familieleden in het geniep voor haar meenamen.

*Fastfood smokkelaars*
Mevsimler was de dikste vrouw van het land, maar desondanks bleef ze haar familie ook in het ziekenhuis smeken om fastfood. Hierop smokkelden haar familieleden emmers met gefrituurde kip, vis en patat het ziekenhuis in. In de film gaan de hoofdrolspelers er aan onderdoor door het eten van taarten met ganzenlever en drinken flessen champagne. Dat lijkt een iets waardiger einde dan jezelf doodeten aan junkfood, maar goed: smaken verschillen.

*Misselijkmakend en gênant*
Het enorme gewicht weerhield de moeder van vier kinderen er niet van haar eetgedrag voort te zetten, totdat ze uiteindelijk bezweek aan een hartaanval. Dit meldde de Britse tabloid The Sun maandag. Het was voor het ziekenhuispersoneel misselijkmakend dat de vrouw zichzelf letterlijk dood lag te eten. Gênant detail: na haar overlijden bezweek het karretje van het mortuarium onder haar gewicht.

~Frank Lindner~

Overig nieuws