Café Coberco opent op donderdag 1 december zijn deuren in de voormalige Melkhal in Enschede. Een zaak waar chef-kok (en mede-eigenaar) Arjan Schepers (47) en zijn brigade gasten verrassen met ongecompliceerde, eerlijke smaken die goed samengaan met een goed glas wijn, bier of een alcoholvrij alternatief. Tien jaar lang runde Arjan delicatessenwinkel Zuivelhoeve aan de Grotestraat in Nijverdal, maar hij wilde terug de horeca in. De chef-kok doet het samen met de doorgewinterde horecaondernemer Harald Droste (57), van Droste’s hotel en restaurant en boerderijlodges.
In Café Coberco kookt het keukenteam zoveel mogelijk met lokale ingrediënten van het seizoen, dagelijks alles vers. Daarom wisselen de lunch- en dinerkaart ook continu. “We hebben onze ruimte in de Melkhal zo min mogelijk aangepast. Het is zoals het was; authentiek en vol verhalen, net als onze medewerkers. Bij ons kun je lekker lang en uitgebreid eten en genieten. Maar je bent ook van harte welkom voor een borrel met een paar kleine gerechtjes erbij”, aldus het café restaurant.
Fotograaf: Annabel Jeurink