Ingrid en Henrie van der Heijden hebben op 15 juli 2024 Restobar Vista in Rotterdam geopend. Het is het tweede restaurant van het paar, dat ook eigenaar is van sterrenrestaurant Vista in Willemstad. Gasten tafelen er met een uniek uitzicht over het water van de Nieuwe Maas, de Erasmusbrug en de skyline van Rotterdam. Gezichten van de nieuwe zaak zijn chef Kimmo Geus en gastvrouw Nikki Bijtenhoorn.
Vista staat voor het weidse uitzicht over het water, voor weidsheid in gastvrijheid en in culinair genieten en voor vrijheid. Voor hun tweede Vista kozen SVH Meesterkok Henrie en gastvrouw Ingrid van der Heijden voor de formule van een restobar: een à la carte-kaart met hoogwaardige bites en gerechten in een ongedwongen sfeer en met aandacht voor goede wijnen. Restobar Vista ligt op de begane grond van gebouw De Rotterdam op de Wilhelminapier op de Rotterdamse Kop van Zuid. Het restaurant biedt plaats aan zestig personen plus tien aan de eetbar.
De nieuwe zaak wordt gerund door chef Kimmo Geus (28) en gastvrouw Nikki Bijtenhoorn (22). Henrie van der Heijden: “Kimmo is al langere tijd mijn souschef in Willemstad en werkte eerder als souschef bij topzaken als Meliefste in Wolphaartsdijk, Perceel in Capelle aan den IJssel en Parkheuvel in Rotterdam. Ook onze dochter Nikki heeft haar sporen liggen in Vista Willemstad en zij en Kimmo gaan onze Rotterdamse zaak volgens onze filosofie runnen. Maître-sommelier is Pieter van Hoof, hij heeft veel ervaring bij toprestaurants in de regio Eindhoven en Rotterdam. Onze basis blijft in Willemstad, maar de eerste maanden zijn we vrijwel dagelijks in Rotterdam om de zaak mee op te bouwen.”
Vrijheid met à la carte-kaart
Dat Vista ook voor vrijheid staat, blijkt eveneens uit de kaart. In plaats van een vast meergangenmenu, ligt de focus op de à la carte-kaart. Daarop staan gerechten als carpaccio, vongole met groene curry, langoustines à la plancha, op de graat gebakken Noordzeetong, ribeye met bearnaisesaus, tournedos en Vista-klassiekers zoals linguine met hoeve-ei en truffel en de Vista-oester.
Interieur met knipoog naar het water
Voor het interieurontwerp is net als in Willemstad gekozen voor Jeroen Smeele van Smeele Design. Hij ontwierp een zacht, licht en stijlvol interieur met de tinten blauw en roze in de hoofdrol en waarin het blauw verwijst naar het water. Ingrid van der Heijden: “Het water komt terug in de blauwtinten van de wandbekleding en de stoffering van de stoelen. De halfronde banken zijn bekleed met zachtroze stoffering en verder komen beide tinten subtiel op tafel terug in waterglazen en sideplates en meer prominent in diverse accessoires. Eyecatchers zijn de bijzondere langwerpige witte hanglampen in de vorm van spindels, de bloemboeketten en het meubel waarop we de kazen presenteren.
Zittend aan de eetbar kijk je direct de open keuken in, waardoor de bar ook een chef’s table is. Voor private dining is het achterste deel van het restaurant geschikt, hier is plaats voor maximaal twintig personen. We zijn ook heel blij met het terras; hier kun je al tafelend genieten van een van de mooiste uitzichten over het water en Rotterdam.”
Wijnkaart met driehonderd wijnen
De wijnkaart telt rond de driehonderd wijnen, meest uit Europa en daarnaast zijn Zuid-Afrika en Noord-Amerika vertegenwoordigd. Ingrid van der Heijden: “De wijnkaart weerspiegelt onze eigen smaak en bevat onder meer wat oudere jaargangen Bourgognewijnen. Verder besteden we veel aandacht aan cocktails, zowel met als zonder alcohol.”
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.