Het nieuwe RIJKS® is open: “We zijn een verbeterde versie van onszelf geworden”

Auteur: redactie
Opening Gastronomie 24 november 2023
Het nieuwe RIJKS® is open: “We zijn een verbeterde versie van onszelf geworden”

Na een ingrijpende renovatie opent RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum, 24 november opnieuw haar deuren op de vertrouwde locatie aan het Museumplein. Executive chef Joris Bijdendijk en zijn team staan klaar om de volgende stap te zetten, met nieuwe gerechten en een fris interieur. “Na bijna 10 jaar werd het tijd voor de next step. In het nieuwe RIJKS® hebben we meegenomen wat we hebben geleerd in de afgelopen jaren. We zijn de verbeterde versie van onszelf geworden.”

Bijdendijk, die voor het zesde jaar op rij in de Top 100 van de Best Chef Awards staat, werkte samen met chef-koks Yascha Oosterberg, Friso van Amerongen en team RIJKS® aan een nieuw menu. Hierop zijn klassiekers te vinden zoals de millefeuille van rode biet, maar ook veel nieuwe, verrassende gerechten in het RIJKS® NEXT menu, zoals gepofte hanenkam met een sambal van Hollandse garnaaltjes. Het serviceteam onder leiding van Tiffany Kensmil zorgt voor een persoonlijke en energieke sfeer in het restaurant. Sommelier Robin Toen heeft een nieuwe wijnkaart samengesteld waarop jong talent een plaats krijgt naast de klassieke namen.

Samenwerkingen met Nederlandse ontwerpers

Het interieur van het nieuwe RIJKS® komt wederom uit de koker van Paul Linse. Er is gekozen voor natuurlijke materialen en kleuren, waardoor de sfeer in het restaurant warm aanvoelt. De keuken is uitgebreid waardoor je verspreid door het restaurant chefs en sommeliers hun gerechten en wijnen ziet voorbereiden. Hierdoor maak je als gast nog meer deel uit van de RIJKS® beleving. De nieuwe herenkleding van team RIJKS® is in samenwerking met Atelier Munro ontworpen. De dameskleding werd ontworpen door Erik Frenken. Bijdendijk: “Beide ontwerpers hebben een fantastische collectie ontwikkeld die perfect aansluit bij RIJKS®: moderne elegantie gebaseerd op klassieke technieken en stijlen, met oog voor detail en altijd van de beste kwaliteit.” Grafisch ontwerper Irma Boom bewaakt nog steeds de huisstijl van het restaurant.

Wat gebeurt er in het nieuwe RIJKS®?

Na de bruisende opening kijkt RIJKS® vooruit naar de feestdagen. Tijdens Kerst wordt een speciaal samengesteld menu geserveerd voor lunch en diner. Daarnaast organiseert RIJKS® tijdens Oud & Nieuw een Dunch; een luxe menu dat geserveerd wordt tussen lunch en diner, zodat gasten uitgebreid kunnen tafelen en toch op tijd zijn voor het middernachtmoment. Ook voor het nieuwe jaar worden volop plannen gemaakt; binnenkort wordt het eerste gastchef-event in het nieuwe RIJKS® aangekondigd, waarvoor een internationaal gerenommeerde chef naar het Museumplein zal afreizen.

Fotografie: Chantal Arnts

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws