Het tweede GildenEvent was dit jaar weer een groot succes. De organisatie van het jaarlijkse inspiratietheater van het Koksgilde, het Gastvrijheidsgilde en de vrienden van beide gilden, kijkt terug op een mooie avond. Een gezelschap van 800 vakmensen was aanwezig in het Cinemec in Ede. Het thema van de avond was
ÂForward to basicsÂ. En met een grote groep aan talent, inspiratie en vakkennis, werd het een avond vol nieuwe ingevingen.
*Komkommer op 21 manieren*
De masterclass van Wim Klerks en Jurgen Koens werd als Âgeweldig bestempeld, was de presentatie van Jeroen van Oijen van Culiversum met 21 gerechten van komkommer en 21 gerechten van biet Âbijzonder leerzaamÂ. Robert Kranenborg en Luc Kusters, chef-kok/eigenaar van restaurant Bolenius in Amsterdam, lieten een masterclass ÂForward with basics op basis van vis zien, waaraan nog een extra masterclass van Jakob Doorn van Van As werd toegevoegd. Naast deze presentaties waren er inspiratiesessies van Franck Evers (Bierinspiratie), 24Kitchen door Rob Baan, Superbeleving met koffie door Jeroen Veldkamp, Wijninspiratie van Ilja Gort, Social media door Samuel Sanders en Kookinspiratie door Angélique Schmeinck.
*Gouden Aardappelspeld*
Vrienden van de gilden presenteerden zich met diverse sessies op het Inspiratie- en smaakplein in de foyers van het Cinemec. De twee Nationale Teams van het Koksgilde presenteerden een koud buffet.
Tijdens het event werd gestreden om de Gouden Aardappelspeld van Aviko, een wedstrijd waarbij het publiek kon kiezen uit vijf finalisten. Winnaar is geworden Martin van den Berg, Restaurant Les Jumeaux in Bennebroek.
~Myrtille Vromans~
Hit voor tweede GildenEvent
1 december 2011