Steeds meer restaurants gaan zich richten op het bezorgen van maaltijden, veel van die zaken doen dat voor het eerst, vanwege de coronacrisis en de genomen maatregelen. Thuisbezorgd.nl meldt dat de afgelopen dagen enkele honderden restaurants aansluiting bij het platform hebben gezocht.
In de praktijk is het vinden van bezorgers wel een obstakel en het is niet bij alle klanten duidelijk dat deze restaurants nu gaan bezorgen. Tegenover NOS.nl laat Robèr Willemsen, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland en eigenaar van drie eetgelegenheden in en om Rotterdam weten dat hij de komende tijd nul euro omzet denkt te behalen: "Lang niet alle restaurants zijn ingericht op het laten bezorgen van maaltijden, laat staan de cafés." Hij maakt zich ook zorgen over de doorbetaling van het personeel: "Ik heb tachtig mensen voor me werken. 38 van hen werken er fulltime. Die moet ik doorbetalen en dat wil ik ook, maar je vraagt je wel af met welk geld?"
Inmiddels is dus bekend dat afhaalrestaurants gewoon in bedrijf kunnen blijven, net als bezorgrestaurants.