Horeca klaar voor halve finale WK

5 juli 2010
Horeca klaar voor halve finale WK

De Nederlandse horeca verheugt zich op de halve finale van Nederland tegen Uruguay. Tot nu toe was het al "lekker druk" in de cafés, maar met een avondwedstrijd voor de boeg en naar verwachting lekker weer rekent de horeca op een topavond. Hoeveel extra omzet een dergelijke pot in de avond met mooi weer genereert, is volgens een woordvoerder van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) moeilijk te zeggen. "We meten dat niet." Wel rekent KHN op massaal bezoek in wat de organisatie WK-cafés noemt. "Café's die mooi oranje zijn aangekleed en uitgerust met grote schermen." Het mooie weer helpt mee. "Het is dorstig weer."

*Oranje verder, cafés voller*
Hoe verder Nederland in het toernooi komt, des te beter het is voor de horeca. "We zien traditioneel dat hoe verder Nederland in een toernooi komt, hoe meer mensen in het café gaan kijken. We hebben hoge verwachtingen, zeker gezien het tijdstip van de wedstrijd." Nederland speelde in het toernooi tot nu toe drie keer onder werktijd.

*Bierbrouwers*
De Nederlandse bierbrouwers zijn er ook klaar voor. "Het is zeer aannemelijk dat er dinsdag meer bier gedronken wordt dan op een gewone doordeweekse dag", zei directeur Jack Verhoef van koepelorganisatie Nederlandse Brouwers met enig gevoel voor understatement.
Volgens Verhoef is het over het algemeen zo dat 30 procent van de totale bierconsumptie in de kroeg wordt genuttigd en 70 procent thuis.

"We denken dat het tijdens wedstrijden wat meer in de kroeg is en wat minder thuis. Alhoewel sommige straten zijn omgebouwd tot thuistribunes, wat dan toch weer telt als mensen die 'thuis' drinken."

Overig nieuws