Het horecastel Floortje en Niels Mulder zijn gehuldigd met de Tour Culinair HorecaHelden Award 2011. De eigenaren van drie bedrijven in Almelo (Nielz Café, lunchroom OnwijZ en restaurant Zuid) krijgen de prijs omdat ze als gedreven coaches met veel passie hun team van ruim honderd medewerkers aanvoeren.
*Initiatiefnemers*
Ze besteden veel aandacht aan het begeleiden, motiveren en trainen van het personeel. De award is een initiatief van het fietsende horecanetwerk Tour Culinair en SVH.
*Uitstraling naar het team*
Floortje en Niels: ÂWe zijn stil en verrast door de toekenning van de prijs. We hopen van harte dat de titel uitstraalt naar onze medewerkers. Zij zijn onze helden, want zonder goed team ben je als ondernemer nergens."
*Groeien en betrokken blijven*
Floortje en Niels zijn twee jonge, enthousiaste ondernemers met een enorme drive. Negen jaar geleden openden ze NielZ Café, later volgde OnwijZ, en afgelopen voorjaar restaurant Zuid. Ondanks de omvang van de organisatie tonen ze zich zeer betrokken bij hun medewerkers. Ze voeren zelf alle sollicitatiegesprekken, werken veel mee op de vloer, proberen problemen snel op te lossen en stimuleren medewerkers zich verder te ontplooien.
*Personeel binden en boeien*
Met het uitreiken van de prijs sluit de Tour Culinair aan op het project HorecaHelden van SVH. Deze campagne heeft als doel ondernemers bewust te maken dat zij zelf veel invloed hebben op personeelsbeleid. Ondernemers die hun medewerkers willen vinden, binden en boeien, kunnen gebruik maken van de instrumenten uit de SVH Toolkit en zo worden zij dé nieuwe HorecaHelden. De prijs bestaat uit een bronzen kunstwerk en een cheque van 1.000 euro die de winnaars mogen besteden aan trainingen voor medewerkers.
Floortje en Niels Mulder kregen de prijs uitgereikt door Ton Lenting van de Stichting Tour Culinair (rechts op de foto) en Bob Schut, directeur SVH (links op de foto).
~Frank Lindner~
Horecapaar ontvangt HorecaHelden Award
4 juli 2011