Horecaprofessionals: 'kwaliteit onderwijs verslechterd'

10 april 2009
Horecaprofessionals: 'kwaliteit onderwijs verslechterd'

Iets meer dan de helft (52 procent) van de werknemers en werkgevers in de Nederlandse horeca vindt het horeca-onderwijs in de afgelopen tien jaar verslechterd. Dit blijkt uit een enquête gehouden onder 5000 leden van de internetpagina kokswereld.nl. De onderwijstrend van de laatste jaren, om het klassikale lesgeven in te ruilen voor het competentie gericht onderwijs, kan op weinig waardering rekenen. Een meerderheid van de deelnemers aan de enquête (54%) geeft de voorkeur aan klassikaal lesgeven bij de horeca opleidingen.

Bij het competentie gericht onderwijs kan de leerling zelf bepalen aan welke kennis, vaardigheid, motivatie, houding of persoonskenmerken deze wil werken. Hierdoor kan heel de klas ergens anders mee bezig zijn. Een veel gehoorde klacht uit het onderwijsveld is dat het competentie gericht onderwijs beter zou kunnen functioneren mits er meer gekwalificeerde docenten zouden zijn.

Uit de vragen over de carrière in de horeca blijkt verder dat 70 procent van de deelnemers tevreden is over de werktijden in de horeca. Dit ondanks het vooroordeel dat de werktijden het grootste nadeel van de horeca zijn. Daarentegen is slechts 38 procent van de ondervraagden tevreden over het inkomen. Men overweegt echter niet om de horeca op korte termijn te verlaten, slechts 13 procent kijkt uit naar een andere branche. Dit wordt mede onderschreven door het feit dat 85 procent voldoening haalt uit het werken in de horeca.

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20horecabericht&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20een%20van%20de%20websites%20van%20Uitgeverij%20PS%3Abv.%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/horecaprofessionals-kwaliteit-onderwijs-verslechterd/

Overig nieuws