Horecaverbod voor raddraaiers

10 mei 2010
Horecaverbod voor raddraaiers

In Amersfoort hebben zeventien notoire raddraaiers die zich sinds 1 december 2009 ernstig misdroegen in het uitgaansleven, een collectieve horecaontzegging opgelegd gekregen. Met deze maatregel hoopt de gemeente dat het uitgaan in Amersfoort voor iedereen gezellig en veilig blijft.

*Het verbod*
De duur van een horecaverbod varieert van een half jaar tot vijf jaar. Bij overtreding wordt het verbod verlengd. Om ervoor te zorgen dat horecaondernemers weten voor wie ze uit moeten kijken ontvangen ze via een afgesloten website informatie over mensen die een horecaontzegging hebben gekregen. Met deze maatregel worden de mensen die zich ernstig hebben misdragen geweerd uit alle aangesloten horecagelegenheden. Naast het opleggen van de ontzegging, wordt er tegen de verdachte ook proces-verbaal opgemaakt en buigt het openbaar ministerie zich over vervolging.

*Knipoog*
De gemeente Amersfoort probeert met het project ‘Café/Kroeg zonder…’ het uitgaansleven gezellig te houden. Meer dan 25 Amersfoortse horecaondernemers hebben zich al aangesloten bij het project. Met ludieke posters met kreten als 'Café zonder Karel', 'Kroeg zonder Koen' en 'Bar zonder Barbara' wordt met een knipoog gewezen op het horecaverbod. Op de posters zijn gezellige cafés te zien zónder de herrieschoppers. Deze posters moeten mensen laten beseffen dat uitgaan leuk is en moet blijven.


~Nienke van Haastetren~

Overig nieuws