Internationale topkok inspireert Jong Talent in ZiN Inspiratielab

Auteur: David Bakker
18 oktober 2018
Internationale topkok inspireert Jong Talent in ZiN Inspiratielab

Op 17 oktober bracht internationale topchef Yann Bernard Lejard een bezoek aan Sligro's ZiN Inspiratielab in Veghel. De chef was uitgenodigd voor twee exclusieve inspirerende sessies. Yann Bernard Lejard startte de dag met een collegetour en masterclass voor jong talent: de leerlingkoks van de 7 samenwerkende Middelbare Horecascholen in Noord-Brabant. De middag was gereserveerd voor de gevestigde chefs en hun team.

Culinair recensent, food writer en tv-presentator Joël Broekaert ging tijdens deze exclusieve sessies in gesprek met Yann Bernard Lejard over zijn drijfveren, uitdagingen en dromen. Gezien het profiel van de chef stond vooral het onderwerp creativiteit centraal. YBL weet als geen ander zijn passie terug te brengen in zijn werk als chef. In zijn bijzonder opgemaakte borden zie je zijn achtergrond als street artist terug. Tijdens de collegetour sprak YBL in alle openheid 
over onderwerpen waar alle (leerling)chefs van nu mee te maken hebben. Yann Bernard Lejard imponeerde met een spectaculaire masterclass over The art of plating. Als afsluiter deelde YBL in een informele setting zijn persoonlijke tips met de topchefs van de toekomst.

 

“Zorg eerst voor een stevige basis. Werk, train, word beter. Dan komt vanzelf het moment dat je jezelf opnieuw kunt uitvinden en je eigen creativiteit de ruimte kunt geven. Dan ontdek je je eigen signatuur.” - Yann Bernard Lejard

 

Exclusief Dutch Agrifood Week event voor leerlingen van samenwerkende Middelbare Horecascholen

Tijdens het We Are Food jaar is er een unieke samenwerking ontstaan tussen de Brabantse Middelbare Horecascholen: Koning Willem I College (’s-Hertogenbosch), Rooi Pannen (Eindhoven, Breda en Tilburg), Cingel College (Breda), ROC de Leijgraaf (Veghel) en Summa (Eindhoven). De scholen werken samen aan het We Are Food project 'Voedsel van Brabantse Grond', waarbij leerlingen van alle scholen kennismaken met de lokale producten die Brabant te bieden heeft. Ze gaan aan de slag met deze producten en werken samen aan het kookboek BRBNT dat in december zal verschijnen. De leerlingen van deze scholen ontvingen een exclusieve uitnodiging namens AgriFood Capital. Dit evenement is onderdeel van de Dutch Agrifood Week 2018.

 

Exclusief event voor Noord-Brabant Culinair en Sligro

Het middagprogramma was in handen van Sligro. De zaal werd gevuld met een combinatie van chefs aangesloten bij Noord-Brabant Culinair en relaties van Sligro. Sligro’s indrukwekkende locatie ZiN is hét Inspiratielab dat foodprofessionals helpt om nog beter te worden in hun vak en business. In de vorm van masterclasses, smaakmakende sessies, presentaties, vaktrainingen en culinaire events wordt kennis gedeeld en worden waardevolle ontmoetingen als deze gerealiseerd.

 

Yann Bernard Lejard

Yann Bernard Lejard, afgekort tot YBL, is executive sous-chef in het gerenommeerde Ritz-Carlton in Bahrein. Hij is van origine Frans. Aangezien hij als puber niet uitblonk op school, koos hij voor een koksopleiding. Op zijn zestiende was hij gediplomeerd kok en startte zijn culinaire carrière. Nadat hij werkte in restaurants met twee en drie Michelinsterren stapte hij uit het keurslijf van de gastronomie en koos hij zijn eigen pad. Hij boorde zijn unieke creatieve inspiratiebronnen aan en ontpopte zich tot een ware artiest in de keuken. Hij heeft het opmaken van borden tot kunst verheven: the art of plating. Elk bord is een kunstwerk op zich, waarbij hij letterlijk en figuurlijk de grenzen opzoekt. Daarbij weet YBL social media perfect in te zetten om een groot publiek te bereiken. Dit alles zorgt voor een volgeboekt restaurant en vele aanvragen voor lezingen, masterclasses en events over de hele wereld.

Overig nieuws