Nog geen jaar afgestudeerd aan de Cas Spijkers Academie en al werkzaam in een tweesterrenrestaurant. Niet alle collegaÂs kunnen hier over meepraten, maar de 25-jarige Roy de Gier kreeg het voor elkaar. In restaurant Boreas in het Noord-Brabantse Heeze kookt hij onder de vleugels van chef-kok en eigenaar Nico Boreas.
De wijnglazen worden gepoleerd en de brigade treft voorbereidingen voor het diner. De twee koks lachen als Nico Boreas op de vraag ÂWaar haalt u de meeste voldoening uit? antwoordt met: ÂDe kassa afslaan Âs avonds. Zijn serieuze antwoord was dat hij het een blijk van waardering vindt als gasten terugkomen.
Roy de Gier staat aan het begin van zijn carrière. Hij heeft in verschillende restaurants meegedraaid. Ruim een halfjaar voordat hij in juni vorig jaar afstudeerde, had hij geregeld dat hij na zijn afstuderen bij Boreas aan de slag kon, volgens De Gier een goede leermeester: ÂIn het begin is het altijd wennen, iedere chef is anders. Chef Boreas is best streng, maar zeker rechtvaardig.Â
"Lees het volledige artikel in dit nummer van De RestaurantKrant":http://www.derestaurantkrant.nl/blad/94/
Interview Boreas Heeze
24 juni 2013