Interview: Roderik Seubers

22 maart 2011
Interview: Roderik Seubers

Zijn ogen beginnen te twinkelen als het over koken en ingrediënten gaat. Zo is Roderik Seubers van Restaurant De Gaffel in het Drentse dorpje Valthe. Het maakt niet uit waar of wat, de chef-kok raakt overal door geïnspireerd. Zowel in zijn restaurant als privé gaat Seubers louter voor de hoogste kwaliteit.

Je mag het gerust als een uitdaging bestempelen. Een gastronomisch restaurant runnen in een regio waar tot voor kort culinaire hoogstandjes werden weggewuifd en volle schalen met spareribs onder luid gejuich op tafel kwamen. Laten we eerlijk zijn: Drenthe staat (nog) niet bekend als het Mekka voor Bourgondiërs. Gelukkig zijn er jonge restaurateurs zoals Roderik Seubers die voor verandering zorgen. Zijn ondernemerschap en gedrevenheid werken aanstekelijk. En hij heeft het tij mee. Er zijn inmiddels meerdere restaurants in Drenthe die zich op hoog culinair niveau goed staande weten te houden. Neem bijvoorbeeld De Groene Lantaarn, De Vlindertuin en Cour du Nord. Seubers: “Men beseft hier in de regio gelukkig steeds beter wat lekker eten is.”

"Lees het volledige interview in dit nummer van De Restaurant Krant":http://www.derestaurantkrant.nl/blad/26/

Overig nieuws