Italiaans Poke House neemt belang in Poké Perfect

Auteur: Redactie
Internationaal 27 juli 2021
Italiaans Poke House neemt belang in Poké Perfect

Het succesvolle healthy food concept Poké Perfect opent in de nabije toekomst 25 nieuwe vestigingen in de Benelux dankzij de investering van Italiaanse poké gigant Poke House.

Het Nederlandse familiebedrijf Poké Perfect werd in 2016 opgericht door Quinta (29) en Gerrit Jan Witzel (34) en is sinds de opening van de eerste locatie aan de Amsterdamse Prinsengracht het grootste en meest succesvolle poké concept van Nederland. Het vooruitstrevende food concept gespecialiseerd in poké bowls voorziet de consument van een beter alternatief voor de gebruikelijke fastfood opties door snelle, gezonde en voedzame maaltijden aan te bieden. Poké Perfect heeft in alle vestigingen zitgelegenheid en biedt de mogelijkheid tot afhalen en thuisbezorgen.

Het Italiaanse Poke House, opgericht door Matteo Pichi en Vittoria Zanetti, is Europees marktleider en opende tot nu toe 50 succesvolle locaties. De healthy food keten rondde onlangs succesvol haar Serie-B investeringsronde af en haalde €20 miljoen op met een totale waardering van €100 miljoen. Poke House opereert momenteel in Italië, Portugal, Spanje, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk en wil groeien naar 200 vestigingen in 2024. ‘We zien in de aanpak en het model van Poké Perfect veel synergie met ons concept: verse en hoogwaardige maaltijden geserveerd in winkels met een design en lay-out die de filosofie van het merk weerspiegelen. Ook herkennen we ons in de innovatieve en gepassioneerde geest die typerend is voor een start-up met veel ambitie.’ aldus CEO Matteo Pichi.

Expansie

"We zijn verheugd deze partnerschap met Poke House aan te gaan en onze krachten te bundelen. Deze samenwerking biedt ons de mogelijkheid om technologie, kennis, data en inzichten te delen. Bovendien stelt de investering van Poke House ons in staat om onze uitbreidingsplannen, de opening van 25 nieuwe Poké Perfect locaties in de Benelux in de komende 3 jaar, te versnellen. We kijken erg uit naar dit volgende hoofdstuk voor Poké Perfect", aldus Quinta en Gerrit Jan Witzel. Poké Perfect zal blijven handelen onder haar eigen naam.

Het concept hecht veel waarde aan duurzaam ondernemen en samenwerken met lokale leveranciers die dagelijks verse ingrediënten op de vestigingen leveren. Poké Perfect heeft op dit moment 11 locaties – te vinden in Amsterdam, Utrecht, Almere, Den Bosch, Dordrecht, Leiden en Nijmegen - en opent zeer binnenkort in 3 nieuwe steden. Poké Perfect is op zoek naar enthousiaste franchisenemers om haar ambities te verwezenlijken.

Overig nieuws