Sinds 2012 behoort IZAKAYA Asian Kitchen & Bar tot een van Amsterdams meest populaire en culinaire hotspots. Het instituut van de Japanse gastronomie is in de afgelopen 10 jaar uitgegroeid in binnen- en buitenland en is te vinden in Nederland, Duitsland en Spanje.
IZAKAYA Amsterdam, gevestigd in de bruisende Pijp, introduceerden 10 jaar geleden een concept van een Japanse keuken met Zuid-Amerikaanse invloeden, aan het publiek, wat een debuut bleek voor de Nederlandse hospitality industrie. Even later volgde openingen in München (2017) en Ibiza (2017).
Omringd door de chaos van de Pijp vertelt IZAKAYA een verhaal van nieuwe authenticiteit en krijgen Japanse culinaire tradities een extravagante interpretatie in een cuisine die authentiek, maar nooit traditioneel is. De traditionele ‘Izakaya’ laat zich het best uitleggen als Japanse pub: een hoeksteen binnen de Japanse eetcultuur waar een diversiteit hapjes gegeten wordt. Gerechten worden op kleine bordjes geserveerd, waarbij gasten zoveel kunnen bestellen (en delen) als ze zelf willen. Het menu bevat verse sushi, sashimi en een variatie aan voortreffelijke vlees- en visgerechten bereid op een traditionele Robata grill of Hibachi fire bowl, een Japanse hot plate op houtskool.
Blijf op de hoogte
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.