Afgelopen maandag heeft in het Miele Experience Center in Vianen de finale plaats gevonden van de gastronomische talenten wedstrijd 'Future Talents'. Nationale en internationale scholen namen deel aan de finale in Vianen. Winnaar in de categorie Witte Brigade werd het team van Cas Spijkers Academie Breda en in de categorie Zwarte Brigade het team van Sterklas ROC Amsterdam.
“Het lijkt wel alsof het niveau elk jaar stijgt”, aldus de jury. De jury was dit jaar vooral te spreken over het hoge niveau en was verrast hoe dicht er een aantal scholen bij elkaar zaten. De zestien deelnemende scholen werden beoordeeld door de jury’s die bestonden uit onder andere Jacob-Jan Boerma en Onno Kokmijeijer voor de witte brigade en Nadine Mögling en Cindy Borger voor de zwarte brigade.
Blackbox
De deelnemers van de witte brigade kookte vanuit een blackbox, die door de sponsors van de Future Talents competitie ter beschikking was gesteld. In de blackbox zat onder andere steenbolk van Schmidt Zeevis, lamsbout van Nice to Meat en beurre blanc van Henri Soepen en Sauzen.
De zwarte brigade kreeg opdrachten als het geven van een hospitality pitch en het samenstellen van een wijn-spijs combinatie met bijzondere kazen en wijnen van Bourgondish Lifestyle en Fourcroy Nederland in samenwerking met de GCF Group.