Met het grote succes van Happyhappyjoyjoy in Amsterdam West vraagt de stad om een tweede vestiging in een andere buurt. Het antwoord daarop
is de opening van een tweede Happyhappyjoyjoy in Oost. Samen met mede-eigenaar Michael van de Kuit werd de perfecte locatie gevonden in één van de Nedstede gebouwen; het karakteristieke Panama gebouw aan de Oostelijke Handelskade. Deze ruimte met immens terras en bijbehorend gazon wordt omgetoverd tot een Aziatische wereld.
*Streetfood*
Het menu van Happyhappyjoyjoy legt zich onder andere toe op de Chinese, Vietnamese en Thaise keuken en is een spannende mix van zoet, zuur, zout, bitter & umami. Julius Jaspers, met een grote liefde voor reizen, Oosterse culturen en keukens, is verantwoordelijk voor de menukaart. De originele smaken worden dan ook zo goed mogelijk gevangen in de authentieke dimsum, steamed buns, curryÂs en andere gerechten. Er is geen onderscheid in voor- of hoofdgerechten, de bedoeling is dat de tafel vol komt te staan met een mengeling van kleine gerechten om te delen. Pittige gerechtjes kunnen worden geblust met het speciaal door Hoppa gebrouwen Hop Hop-biertje, een ijskoude verse kokosnoot of een van de aparte Oosterse frisdranken die op de kaart staan. Natuurlijk staat de welbekende mango-bao ook tussen de desserts van Happyhappyjoyjoy East.
*Een eclectische chaos*
Momenteel is het team van Concrete druk bezig het interieur net zo spraakmakend te laten zijn als in West. De monumentale en hoge ruimte met vide leent zich perfect voor de levendige sfeer van Happyhappyjoyjoy en de link naar Aziatisch streetfood en night markets. Met authentieke materialen, kleurrijke patronen, Oosterse items en bijzondere verwijzingen naar Azië, krijgt de tweede vestiging een geheel eigen identiteit. Buiten op het terras wordt dit in dezelfde stijl doorgevoerd.
~Christel Tuin~
Julius Jaspers opent nieuwe zaak
19 april 2016