Just Eat Takeaway noteert ongekende groei

Auteur: Redactie
Economie Internationaal 13 april 2021
Just Eat Takeaway noteert ongekende groei

De coronacrisis heeft Just Eat Takeaway (het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl) geen windeieren gelegd. Het bedrijf zag een flinke toename in het aantal bestellingen: in het eerste kwartaal zijn in Nederland zo'n 15,3 miljoen maaltijden besteld, dat is 53 procent meer dan een jaar eerder, zo blijkt uit dinsdag gepresenteerde kwartaalcijfers.

Het totale aantal bezorgingen liep hiermee op tot anderhalf miljoen; dat is 151 procent meer ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Deze groei werd verwacht, aangezien er in het eerste kwartaal van 2020 grotendeels nog geen beperkingen waren vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Nederland was in de eerste drie maanden van dit jaar druk bezig met bestellen: er werd voor 400 miljoen euro aan maaltijden thuisbezorgd, een toename van 72 procent. Just Eat Takeaway bezorgde voor 4,5 miljard euro aan eten en drinken. In de Britse thuismarkt werd een ongekende groei van 695 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar genoteerd. Vooral in Londen nam het aantal bestellingen sterk toe; dit komt ook omdat koffieketens Starbucks en Costa Coffee werden toegevoegd aan het portfolio. 

Overig nieuws