Yvonne Hopstaken is voor Brabant in de running voor de titel landelijke Held van de Smaak 2014. Thema was dit jaar bonen en peulvruchten,
vanwege het belang van alternatieve eiwitbronnen naar de toekomst toe.
*Kloosterhotel*
Hopstaken werkt bij kloosterhotel ZIN in Vught biologisch en vanuit de Nederlandse keuken. Peulvruchten staan standaard op het menu. Met haar grote kapucijnenburger wist ze in juni de jury te imponeren waardoor ze nu in de finale staat. Om de burger te maken gebruikt Yvonne lokale seizoensgroenten, daarnaast is het formaat van de burger zo groot, dat het belang van delen sterk wordt benadrukte. We gaan immers steeds meer richting de deeleconomie.
*Stemmen en proeven*
Om de Held van de Smaak verkiezing te winnen worden alle genomineerden opgeroepen stemmen te verzamelen. Wil je de burger zelf proeven? Schrijf je dan in voor Picknick in de kloostertuin bij kloosterhotel ZIN op 28 september tijdens de week van de smaak.
*Week van de Smaak*
De Week van de Smaak vindt dit jaar van 27 september tot en met 5 oktober plaats. Een nationaal evenement waarin honderden grote en kleine lokale activiteiten 'smaak' centraal laten staan. Een hoogtepunt vormt de verkiezing van de landelijke Held van de Smaak 2014. Alle activiteiten staan op www.weekvandesmaak.nl
Kapucijnenburger om te delen
19 september 2014