Ingrediënten (4 personen)
4 sneetjes wit casinobrood, zonder korst
25 gram boter
1 kleine ui, gesnipperd
1/2 courgette, in blokjes
500 ml kippenbouillon
1 bos kervel, fijngehakt
1 ei, losgeklopt
25 gram hazelnoten, fijngehakt
40 gram geraspte kaas
zout en peper
Bereiding
Smelt 1 eetlepel boter in een pan en smoor de ui en courgette 2-3 minuten. Schenk de bouillon erbij, breng alles aan de kook en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde soep en roer de kervel erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in ovenvaste koffie- of theekopjes en laat hem iets afkoelen. Verwarm de oven voor op 220 oC. Rol de sneetjes brood met een deegroller iets uit en bestrijk de bovenkant met boter. Leg over elk kopje soep een sneetje brood met de boterkant naar boven. Plak de randen met wat ei op de kopjes vast. Strooi de nootjes en kaas over het brooddakje en zet de kopjes op de bakplaat in de oven. Laat de soep in 10-15 minuten weer heet worden en het brooddakje goudbruin kleuren.