Wanneer je als groentje in een keuken komt werken, kun je er op wachten: het moment dat je in de maling wordt genomen. Elke kok heeft wel een verhaal over hoe hij zelf de pineut was of hoe hij een ander te grazen nam. In onze nieuwsbrief elke maand een verhaal, misschien handig ter inspiratie?
Lars Essink (30), kok bij restaurant BIS in Utrecht beweert dat hij nooit het slachtoffer is geweest van een klassieke keukengrap. Maar zodra hij op zijn eigen grappen terugkijkt, begint hij te gniffelen. "Toen ik nog in Groningen werkte, zat de groothandel op loopafstand van het restaurant. Ik heb toen een leerling op pad gestuurd om 'geel paprikapoeder' te halen. Terwijl hij vol goede moed vertrok, belde ik de dame van de groothandel: als hij het komt vragen, stuur je hem goed de zaak door. De arme jongen is anderhalf uur weggeweest." Voor zijn collega's heeft hij ook nog wel een tip: "Ik heb de nieuweling een keer 'slagroom' laten kloppen, alleen viel er niks te kloppen want het was koksroom. Hij is uiteindelijk zelfs een halfuur in de koelcel gaan staan om te zorgen dat het sneller ging."
Klassieke Keukengrappen deel 1
12 december 2009