Klassieke keukengrappen deel 5

16 april 2010
Klassieke keukengrappen deel 5

Gijs Burgers (28) is eigenaar van twee horecazaken in Arnhem, "Fusion Foodbar":http://www.fusion-foodbar.nl/index/start/start/ en het pas geopende "Arneym Lunch & Bites":http://www.arneym.com/. De ambitieuze horecaondernemer is gekomen waar hij nu is, omdat hij naar eigen zeggen weet hoe het is om helemaal onderaan te beginnen. Burgers over zijn eerste stapjes in de horeca: "In de beginjaren dat ik in de horeca werkte, stond ik in de bediening in een grand-café aan een groot horecaplein in het oosten van het land. Ik werkte er nog niet zo heel lang en was een jaartje of zestien. Ik was nog een beetje onzeker over mezelf, maar probeerde al wel heel goed mijn best te doen."

"Het was druk en een van de koks riep me gestrest naar zich toe en commandeerde me een blik sla te halen bij de buren die ook een horecazaak hadden. Braaf als ik was, deed ik dit meteen. Bij de buren aangekomen moesten ze me teleurstellen, maar ze zeiden dat ze nog geen half uur geleden bij andere buren nog wel een blik sla hadden kunnen krijgen. 'Zo', dacht ik, 'nou moet ik eigen initiatief tonen en dan daar maar dat blik lenen'. Maar ook hier was er geen blik sla meer voorhanden. Ik ben uiteindelijk een beetje teleurgesteld teruggegaan naar het grand café waar ik werkte. Daar was natuurlijk iedereen al op de hoogte dat ik nooit ergens een blik sla zou kunnen krijgen. Ik heb nog twee jaar in dat grand-café gewerkt en heb het voorval nog vaak moeten aanhoren. Later, heb ik dit geintje weer toegepast bij andere nieuwkomers."

Leuke keukengrap uitgehaald? Vertel het ons. Mail "de redactie":mailto:redactie@uitgeverijps.nl en wie weet staat u met uw anekdote binnenkort in de nieuwsbrief van De RestaurantKrant.

Overig nieuws