Koken met convenience: zo kan het ook

Auteur: Roy Spijker
22 mei 2017
Koken met convenience: zo kan het ook

Menig chefkok zal er niet mee te koop lopen, maar convenience producten kunnen in veel keukens een oplossing bieden. Vandaag kregen wij een rondleiding in de keukens van Nestlé, waar chefkok Günter Paffendorf van Dining 56 in Arnhem liet zien wat er mogelijk is met de CHEF-producten van Nestlé.

Hij is wellicht de Instagram-koning onder de chefs. Bijna 30.000 volgens zien wekelijks de mooiste gerechten van de Arnhemse chef voorbij komen via het platform. Het levert hem veel online aandacht op, gasten komen speciaal naar zijn restaurant in Arnhem omdat ze de opgemaakte borden hebben gezien.

Vandaag liet hij aan ons zien wat er mogelijk is met convenience producten. In de keuken van Nestlé bereidde hij een driegangenmenu waarin de CHEF-producten zijn verwerkt. “Ik gebruik deze producten met name als smaakversterker, “ zegt Paffendorf. “Het fond maken we zelf, maar de liquid concentrates van CHEF kunnen net dat beetje extra aan je gerecht geven. Door de ‘groenten’-concentraten in plaats van zout aan je groenten toe te voegen, krijg je een hele andere smaaksensatie.

Finland
De producten van CHEF worden geproduceerd in Finland. Het ontwikkelen van het product gaat in samenspraak met chefs. Edwin Detering is als culinair adviseur verbonden bij Nestlé. Detering is meesterchef en heeft veel ervaring opgedaan in de keuken. Bij Nestlé adviseert hij nu hoe chefs de producten in kunnen zetten.

“Al onze sauzen en fonds zijn zorgvuldig samengesteld door chefs in de fabriek in Finland,” zegt Detering. “Dit is een lang proces, waarbij wij blijven proeven of het product aan de eisen van de chefs voldoet. We blijven zo lang aan de receptuur werken tot we tevreden zijn. Wel zeg ik er bij dat de saus een basis vormt. Door zelf Ingrediënten toe te voegen aan de saus is er van ieder convenience product een uniek gerecht maken.”

Overig nieuws