Kookstudio zet iPad in bij workshops

2 augustus 2010
Kookstudio zet iPad in bij workshops

Kookstudio ‘Heerlijk en Eerlijk’ uit Woudrichem zet, naar eigen zeggen, als eerste in Nederland de iPad in bij de kookworkshops die men organiseert. In eerste instantie werd de draagbare handcomuter van Apple gebruikt voor het verzamelen van data van de deelnemers. Maar al snel bleek dat het apparaat vanwege z’n sublieme eenvoud in gebruik, ook voor de receptuur en kooktechnieken ingezet kon worden. Samen met een bevriende Apple Dealer werd een softwareapplicatie op maat gemaakt. Over de eerste resultaten in de praktijk is men erg enthousiast.

*Receptenboek met foto's*
"Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat hoog in ons vaandel," zegt algemeen directeur Annemiek van Straten, "vandaar dat wij ook zo min mogelijk op papier printen. Kookdeelnemers krijgen bijvoorbeeld na afloop een schitterend digitaal receptenboek toe gemaild met daarin ook veel foto’s van de kookworkshop. Leuk als herinnering en handig bij het thuis namaken van het menu.

*Intuïtief in gebruik*
Om de e-mail adressen van de deelnemers te verzamelen gebruikten we een schriftje. Vaak bleek na afloop dat de opgeschreven adressen slecht leesbaar waren. Dankzij de iPad, die we inmiddels al een paar maanden in gebruik hebben, is dit probleem opgelost. Het is verbazend hoe gemakkelijk iedereen z’n gegevens op de iPad invult. Een uitleg is vaak niet eens nodig, men gaat er gelijk mee aan de slag. Ook marketing-technisch zijn we er erg blij mee, naast de naw-gegevens kunnen we met een paar gerichte vragen een schat aan informatie verkrijgen."

Op de foto: Annemiek van Straten met de iPad

~Frank Lindner~

Overig nieuws