Le Cordon Bleu Parijs beste culinaire opleidingsinstituut ter wereld

Auteur: Redactie
Onderwijs Internationaal 17 december 2021
Le Cordon Bleu Parijs beste culinaire opleidingsinstituut ter wereld

Le Cordon Bleu Paris, dat elk jaar meer dan 1000 studenten verwelkomt, is door de World Culinary Awards uitgeroepen tot 's werelds beste culinaire opleidingsinstituut. De World Culinary Awards, die voor het tweede opeenvolgende jaar worden uitgereikt, bekronen uitmuntendheid in de culinaire sector overal ter wereld. Le Cordon Bleu is trots op deze onderscheiding, des te meer gezien de huidige Covid-gerelateerde gezondheidssituatie, waarin het Parijse instituut Le Cordon Bleu nieuwe opleidingsprogramma's is blijven ontwikkelen en studenten uit de hele wereld heeft verwelkomd.
 
Het instituut in Parijs is een uitzonderlijke bestemming voor een culinaire opleiding, gelegen in het hart van de Franse hoofdstad langs de rivier de Seine en op een steenworp afstand van de Eiffeltoren. Het biedt alle moderne comfort voor de beste onderwijsomgeving. Het docententeam bestaat uit vooraanstaande chef-koks, gerenommeerde experts en internationale gastronomieprofessionals, waaronder chef-kok Eric Briffard, een van de beste vakmensen van Frankrijk (Meilleur Ouvrier de France - MOF), uitvoerend chef-kok en directeur Culinaire Kunsten. Het instituut biedt een breed scala aan opleidingsprogramma's in de culinaire kunsten, het restaurant, de wijn, de horeca, van initiatie tot universitaire curricula met bachelordiploma's en een MBA in samenwerking met de Universiteit Paris-Dauphine-PSL.

125 jaar

Al meer dan 125 jaar is Le Cordon Bleu's grote netwerk van instituten voor culinaire kunsten en gastvrijheid, dat 35 instituten in 20 landen omvat, een pionier op het gebied van opleidingen voor de restaurant-, gastvrijheid- en toerisme-industrie. Le Cordon Bleu zet zich in voor het verspreiden van de technieken en expertise die geërfd werden van de grote namen uit de Franse keuken, patisserie, boulangerie, wijn en hospitality management, maar ondersteunt ook de evolutie in de gastronomiesector dankzij nieuwe en innovatieve programma's, waaronder het Diploma in Gastronomie, Voeding en Voedseltrends, het Diploma in Plantaardige Culinaire Kunsten, het Online Certificaat in Plantaardige Patisserie, de Bachelor in Geïntegreerde Voedingswetenschappen, en meer...

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws