In Giethoorn werd maandagmiddag 6 februari schaatspret-geschiedenis geschreven met koek-en-zopie op het niveau van drie sterren. Jonnie en Thérèse Boer verzorgden met hun team van De Librije een unieke culinaire
koek-en-zopie op het ijs voor meer dan veertig Food Inspiration Pioneers. De sportieve en professionele foodies, afkomstig uit het hele land, maakten hun agendaÂs vrij voor een pop-up schaatstocht onder aanvoering van de driesterrenchef zelf, na een social media oproep afgelopen zaterdag.
~Jonnie Boer voert het peleton aan~
*Snert met truffelolie*
Aan het eind van de pittige schaatstocht door de schitterende Weeribben en de Giethoornse grachten wachtte culinair genot als kreeftenbisque en erwtensoep met truffelolie, roggenbood met spek van de barbecue en hartverwarmende glühwein.
*Reactie bedenkers*
Voor de bedenkers en initiatiefnemers, Arjan de Boer en Hans Steenbergen van Food Inspiration Magazine, waren de enthousiaste reacties geen verrassing: ÂDeze culinaire koek-en-zopie is de geboorte van een schaatslegende en het begin van een mooie nieuwe traditie."
*Op de foto:* Jonnie Boer laat zich de warme soep goed smaken na een flinke schaatstocht
~Frank Lindner~
Librije serveert driesterren-koek-en-zopie
7 februari 2012