Hotel-Restaurant Kinderdijk in Alblasserdam heeft sinds november vorig jaar een nieuwe eigenaar. Benny Yang en zijn echtgenote Celin hebben er in de afgelopen maanden alles aan gedaan de begane grond een meer eigentijdse uitstraling te geven. De volgende stap is dat er medio augustus wordt gestart met het 'Live Cooking Buffet'. Met klem wordt gezegd dat het geen Aziatisch live cooking gaat worden, maar Frans/Nederlands. "Onze gasten kunnen genieten van vlees- en visgerechten die in onze open keuken ter plekke door de chef-kok worden bereid. Voor het buffet en de drankjes betalen ze een vaste all-in prijs van 32,50", vertelt de hotelier op de website Klaroen.nl.
Binnen is ten opzichte van de oude situatie veel veranderd. De entree heeft een metamorfose ondergaan en oogt veel ruimer door de lichte marmeren vloer. De bar en de receptie zijn vernieuwd. Fraaie dubbele deuren bieden toegang tot het restaurant waar het huiskamerachtige interieur van weleer is vervangen door strak en eigentijds zwart meubilair dat een mooie combinatie vormt met de houten accenten in de betimmering. Wit tafellinnen zorgt voor het nodige contrast. Op de eerste verdieping heeft een aantal hotelkamers een grondige renovatie ondergaan. Qua uitstraling is veel veranderd", geeft Benny Yang toe. "In de keuken is de kookstijl echter hetzelfde gebleven. We bieden onze gasten nog steeds de Hollands/Franse keuken die veel mensen aanspreekt en de keukenbrigade is ongewijzigd gebleven.
Graag wil ik benadrukken dat we in tegenstelling tot wat veel mensen denken géén Chinees restaurant zijn. Vanaf half augustus gaan we aan de slag met een nieuwe formule. Live Cooking Buffet houdt in dat alle vlees- en visgerechten op de kaart in onze open keuken ter plekke door onze chef-kok worden bereid. Dit kan een tournedos of lamskotelet zijn, maar ook zalm, gamba's of scholfilet. Het aanbod wisselt wekelijks. Het bijbehorende buffet biedt een keur aan warme en koude gerechten, zoals soep, warme en koude voorgerechten en natuurlijk een heerlijk warm garnituur ter omlijsting van het bestelde vis- of vleesgerecht. Wie wat avontuurlijker is aangelegd kan genieten van het internationale buffet en voor de échte smulpapen staat een uitgebreid dessertbuffet klaar."
We rekenen hiervoor 32,50 euro all-in per persoon. Dit houdt in dat onze gasten voor een vaste prijs zoveel kunnen eten en drinken als ze willen", vult Celin aan. In augustus en september betalen ze ter kennismaking 29,50 euro. Desgewenst kan echter ook à la carte worden gegeten."
~Hospitality Management; De RestaurantKrant, Frank Lindner~
"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20van%20Hotellerie.nl%20op%20Hospitality%20Management&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20Hospitality%20Management.nl%0A%0Ahttp://www.hospitality-management.nl/nieuws/live-cooking-bij-hotel-restaurant-kinderdijk/
Live cooking bij Hotel-Restaurant Kinderdijk
5 augustus 2009