Lokaal 1650 in 's-Hertogenbosch werd Co’s Foodbar en wil blijven vernieuwen

Auteur: Redactie
Opening Ondernemen 18 maart 2025
Lokaal 1650 in 's-Hertogenbosch werd Co’s Foodbar en wil blijven vernieuwen

Rob Sleutjes, eigenaar van het voormalige Lokaal 1650 en nu van Co’s Foodbar in de Korte Putstraat in Den Bosch, begon na 13 jaar aan een nieuw hoofdstuk. "Niet omdat mijn gasten er klaar mee waren, sommigen missen het nog steeds, maar omdat ik zelf toe was aan iets nieuws."

De ondernemer opende op 23 november 2024 de deuren van zijn compleet vernieuwde concept, waarin samen genieten van eigenzinnige, verfijnde bites en kwaliteitswijnen centraal staan. Geen bestek op tafel, out-of-the-box en later op de avond de muziek nog een tandje harder en de tafels aan de kant geschoven voor een energieke sfeer. 

Het pand van Co’s Foodbar werd vroeger als een ongeluk-locatie beschouwd. Het bevindt zich op de hoek van de bekendste horecastraat van ‘s-Hertogenbosch, maar menig restaurant ging failliet. Die vloek nam Rob duidelijk niet op zich, want inmiddels draait hij al meer dan een decennium lang mee. "Lokaal 1650 was succesvol, maar het werd tijd voor iets anders. Toentertijd waren we vernieuwend en nu moeten we dat weer zijn. Ik geloof niet meer in een ouderwets voor-hoofd-na menu, maar een kaart met creatieve, verfijnde hapjes die je op ieder moment van de dag met elkaar kan delen."

Menu

En blijven vernieuwen is het doel: met potlood is onderling de afspraak gemaakt tussen Rob en chef David Trueb dat de kaart iedere maand een metamorfose ondergaat, geen gerecht staat er langer op dan 6 weken, waardoor ieder bezoek een nieuwe smakelijke verrassing is. Denk aan een mouse van krab geserveerd in het kopborststuk van een krab met brood om te dippen, bitterballen van boerenkoolstamppot, of een 64-graden-eitje met aardappelschuim en een krokantje van serranoham. Comfortfood smaken met een excentrieke twist, te combineren met een verfrissende cocktail, kwaliteitswijn of een speciaal biertje. 

Voor iedereen die niet kan kiezen, zet Co’s graag de tafel voor je vol met hun Full Tasting Menu, High Wine of High Beer - waarin alle Chef’s Special gerechten de revue passeren, vergezeld met bijpassende drankjes.

Overig nieuws