Lunchbol rodebietensalade

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Lunchbol rodebietensalade

Ingrediënten (2 personen)

1 ei
100 gram gare bietjes
1 gekookte aardappel
1/2 ui
1/2 appel
2 augurken
3 eetlepels zure room
2 theelepels mierikswortel
zout en peper
1/2 theelepel suiker
2 lunchbollen
50 gram veldsla

Bereiding

Kook het ei hard. Ontvel en snijd de bietjes, de aardappel, het ei en de appel in blokjes. Snijd de ui en de augurken klein. Schep in een kom de bietjes, aardappel, ei, ui, appel en augurk door elkaar. Roer in een kleine kom de mierikswortel door de zure room. Maak het sausje op smaak met zout, peper en suiker en schep het door de salade. Snijd de lunchbollen door. Beleg de onderste helften met de blaadjes sla en schep de bietensalade erop. Leg ten slotte de bovenste helften van de broodjes erop.

Overig nieuws