Marco Prins en Max Natmessnig behalen twee Michelinsterren bij The Chef’s Table**

Auteur: Redactie
Michelin 10 december 2024
Marco Prins en Max Natmessnig behalen twee Michelinsterren bij The Chef’s Table** Bron: Marco Prins

Chef-kok Marco Prins uit Maasdijk heeft twee Michelinsterren ontvangen voor zijn werk bij Chef's Table at Brooklyn Fare in New York. Dit schrijft het WOS (het actualiteiten platform voor het Westland). Prins heropende op 4 oktober 2023 samen met zijn collega Max Natmessnig de deuren nadat de Mexicaanse chef César Ramirez het restaurant verliet vanwege een arbeidsdispuut. Eén jaar later, in december 2024, delen de heren dat Michelin hen beloont met twee Michelinsterren. 

The Chef’s Table was geen onbekend terrein voor Prins en Natmessnig, aangezien zij daar in het verleden al in de keuken stonden. Het restaurant in New York stond eerder in de beruchte gids met drie sterren. Echter vervielen deze door de nieuwe regels van Michelin. 

Voor Prins betekende de heropening van Chef's Table een terugkeer naar New York, waar hij eerder bij restaurant Ukiyo één Michelinster verdiende. De Oostenrijkse Natmessnig kookte op zijn beurt twee Michelinsterren bij elkaar bij Alois – Dallmayr Fine Dining in München. 

Michelin over Chef's Table at Brooklyn Fare: "Dit beroemde adres, verborgen in de achterhoek van een Hell's Kitchen-supermarkt, is een nieuw tijdperk ingegaan onder chef-koks Max Natmessnig en Marco Prins. De kamer is een doos vol luxe en schittert zo helder als altijd onder de schijnwerpers, waarbij de meeste gasten aan een glanzend notenhouten toonbank zitten die zich om een ​​brigade koks heen wikkelt die zich nergens kunnen verstoppen. Het team werkt snel en zendt een salvo delicate taarten en hapjes uit die vaardigheid en verfijning tonen. Hoogtepunten zijn onder meer zeeschelpen in een weelderige bruine botersaus, tarbot met vuurvlieginktvis en met kruidenolie gewervelde karnemelk, en buri-tartaar met rokerige crème fraîche en vingerlimoen. Ondertussen houdt een uitstekend serviceteam vanuit alle hoeken van de kamer de boel nauwlettend in de gaten."

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws