Michelin brengt Gids Frankrijk 2022 uit

Auteur: Redactie
Michelin 25 maart 2022
Michelin brengt Gids Frankrijk 2022 uit

Michelin heeft deze week in het Cognac-theater in de Charentes regio de Michelin Gids Frankrijk 2022 uitgebracht in aanwezigheid van een aantal chef-koks en restaurantprofessionals.

“Terwijl de pandemie van twee jaar de restaurantsector zwaar heeft getroffen, met effecten op middellange en lange termijn die nog steeds moeilijk in te schatten zijn, hebben de Franse restauranteigenaren het hele jaar hard gewerkt om indruk op ons te maken. Dit door hun energie te concentreren op wat belangrijk is, het verwelkomen van diners en het beschermen van hun personeel, hun vermogen om zichzelf voortdurend opnieuw uit te vinden en hun vastberadenheid om het rulebook te herschrijven als het gaat om een zich ontwikkelende professionele sector. Zonder ooit hun zoektocht naar uitmuntendheid en authenticiteit, die de Franse gastronomie onderscheidt, opzij te zetten, en terwijl ze openstaan voor de wereld en haar hulpbronnen, hebben de chef-koks en alle andere cateringprofessionals een evoluerend Frans culinair landschap aan het licht gebracht dat onze inspecteurs waren verheugd om te ontdekken ten behoeve van fijnproevers overal”, legt Gwendal Poullennec, internationale directeur van de Michelin Gidsen, uit.

Drie sterren

Nieuwkomers in de drie sterren-categorie zijn twee restaurants: ‘La Villa Madie’ in Cassis en ‘Plénitude - Cheval Blanc Paris’. 31 gelegenheden hebben er in het land nu drie sterren.

Twee sterren

Zes nieuwe restaurants krijgen twee sterren: Table - Bruno Verjus in Parijs, Blue Bay in Monaco, Lalique in Bommes, Duende in Nîmes, Palais Royal Restaurant in Parijs en L’Oiseau Blanc ook in de Franse hoofdstad. 74 Franse restaurants kunnen nu zeggen twee Michelin sterren te bezitten.

Eén ster

Last but not least, deze 41 nieuwe restaurants hebben nu één ster gekregen: Granite, Auberge Nicolas Flamel, Ogata, AT, Contraste, Il Carpaccio, Jean Imbert au Plaza Athénée, FIEF, Bellefeuille - Saint James Paris, Don Juan II, Substance en Sushi Shunei in Parijs (alsook de eerdergenoemde restaurants in dit rijte), Le Gavrinis in Baden, Restaurant Hostellerie Cèdre & Spa in Beaune, L’Alter-Native in Béziers, La Rotonde - Hôtel du Palais in Biarritz, La Table d’Asten in Binic, Auberge du Vert Mont in Boeschepe, La Bastide de Capelongue in Bonnieux, Maison Nouvelle in Bordeaux, L’Embrun in Brest, Château de Beaulieu - Christophe Dufossé in Busnes, Le Favori - Les Sources de Cheverny in Cheverny, Ekaitza in Ciboure, Sylvestre Wahid - Les Grandes Alpes in Courchevel, Origine in Dijon, Le 1862 - Les Glycines in Les Eyzies-de-Tayac, Le 1825 - La Table gastronomique in Gesté, Le Kléber - La Maison Bonnet in Grane, Sources in Lorient, Une Table au Sud in Marseille, La Dame de Pic - Le 1920 in Megève, Jardin des Sens in Montpellier, La Chabotterie in Montréverd, La Maison dans le Parc in Nancy, Hélène Darroze à Villa La Coste in Le Puy-Sainte-Réparade, Ceto in Roquebrune-Cap-Martin, Les Belles Perdrix de Troplong Mondot in Saint-Émilion, Ronan Kervarrec - Le Saison in Saint-Grégoire, La Tête en l'Air in Vannes en Le Grand Controle in Versailles. Dat zijn er nu 522 in totaal.

Er zijn nu 627 restaurants met een Michelin-ster in de versie 2022, waaronder 49 nieuw gepromote eetgelegenheden.

Ook hebben zes restaurants een Green Star in ontvangst mogen nemen vanwege hun duurzame initiatieven, waardoor dat totaal in Frankrijk nu op 87 uitkomt. Voor het derde jaar op rij heeft Michelin Groene Sterren toegekend aan restaurants vanwege hun ambitieuze benadering van een meer duurzame gastronomie. Daarnaast zijn er 33 nieuwe Bib Gourmand restaurants bijgekomen, waardoor het land waar Michelin zijn oorsprong vindt 449 Bib Gourmand restaurants kent.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. 

Overig nieuws