De Oosterse restaurantsector demonstreert dinsdag voor versoepeling van de werkvergunningen voor chefs uit het Verre Oosten. De Tweede Kamer wil werkloze Nederlandse koks om laten scholen voor
de Aziatische keuken en tegelijkertijd zijn de regels voor werkvergunningen voor Aziatische werknemers ingewikkeld en streng.
*Veldkeuken*
Op het Plein in Den Haag wordt dinsdag een veldkeuken ingericht. Parlementariërs zijn hier uitgenodigd om kennis te maken met de chefs en de keuken. Wanneer het strengere beleid doorgang gaat vinden, zal het namelijk steeds moeilijker worden om een authentiek, Aziatisch gerecht te bestellen in de Nederlandse horeca.
*UWV frusteert ondernemers*
De Thaise,Indonesische, Chinese en Japanse restaurateurs willen op deze ludieke wijze hun statement kracht bijzetten. Aziatische koks zouden minimaal drie jaar de tijd moeten krijen om in Nederland te werken, vinden zij. Het UWV werkt de Aziatische ondernemers op dit moment vooral tegen.
~Thijs Jacobs~
Moeten Aziatische chefs weg?
31 maart 2014