Vrijdagmiddag 3 juli werd in Blokzijl het grond-mosselseizoen even feestelijk als spectaculair geopend. Een mooie samenwerking tussen de drie horecabedrijven restaurant Kaatje bij de Sluis, hotel Kaatjes Residence en café-restaurant Sluiszicht zorgde voor een gevuld plein met genodigden en een aardige toeloop van nieuwsgierige omstanders. Het Groot Bolkzijls Piratenkoor zong vooraf aan de officiële plechtigheid liederen. Niet veel later landde een parachutist in het water vlak bij de sluis. Deze waaghals had de eerste zak met mosselen van Bos Seafood bij zich. De zak werd vervolgens door de mosselman uit Scheveningen overhandigd aan Judith Osborn, een graag geziene gast in het restaurant en het hotel.
Maar er gebeurde meer. Pieter Bos, eigenaar van Bos Seafood overhandigde de Mossel Award 2009 aan de eigenaren van Bistro Jan Goos uit Lelystad voor hun tomeloze inzet om de mossel in de horeca op de kaart te zetten. Pieter Bos over de schelpdieren: "Mosselen zorgen ieder jaar voor mooie presentaties in de horeca." Inmiddels wordt een derde van alle mosselen buitenshuis genuttigd.
Het was voor het eerste jaar dat de horecabedrijven met elkaar het mosselseizoen openen. Osborn over de kruisbestuiving tussen de drie etablissementen: "Ik vind het prachtig wat hier gebeurt. Bert (Van der Veer, red.) en ik komen graag in Blokzijl. We beginnen dan met een rondje bitterbalen in Sluiszicht, dineren bij Kaatje en slapen in het hotel." De modeontwerpster is inmiddels goede vrienden met Carole Hulsebos en Evan Horsman van Kaatjes Residence
Met de aanvang van het grondmosselseizoen startte tevens een speciale actie van de eigenaren van Sluiszicht, Demi en Anita Klos. Voor iedere verkochte mosselpan doneren ze 2 euro aan de stichting A.S.S. die zich inzet voor kinderen met een autistische afwijking. In verband met de sponsoring van het Autismefonds (A.S.S.) overhandigde de heer Henny van der Most een open cheque aan de heer Stekelenburg, directeur van dit fonds, die zeer verheugd was om deze in ontvangst te mogen nemen.
Tussen alle plechtigheden door kwamen diverse bereidingen met mosselen uit de restaurantkeuken van Peter Postma en Harald Hovenkamp. Vers gestoomd, verwerkt als een tartaar en als romig soepje. Alles werd begeleid door knisperende witte wijnen en dito prosecco. Er was ook bier. Speciaal Blokzijls Vuurtorenbier, dat de leden van het piratenkoor overhandigden aan de prominenten deze middag.
"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/mosselseizoen-feestelijk-geopend-in-blokzijl/
Mosselseizoen feestelijk geopend in Blokzijl
3 juli 2009