Het Nederlands Culinair Team, vertegenwoordigd door Tom Lamers en Tim Hoppe, heeft afgelopen week zilver en de Sustainability Award gewonnen tijdens de finale van de Global Chef Challenge in Singapore. Deze wedstrijd werd georganiseerd door het chef-netwerk Worldchefs.
Lamers en Hoppe wisten zich in februari 2023 te plaatsen voor deze finale via de Europese finale in Rimini. In de finale streden zestien teams uit de hele wereld gedurende twee dagen om de prijzen. De Global Chefs Challenge is een gerenommeerde kookwedstrijd, waarbij teams van twee een viergangenmenu moeten bereiden.
Ook bij de internationale kookwedstrijden spelen de thema’s vegan en duurzaamheid een belangrijke rol. Ieder team moest verplicht een vegan voorgerecht bereiden, waarin ook de cress van Koppert Cress een essentiële rol moest spelen. De jury was tijdens de finale extra scherp op verspilling en het gebruik van stroom en water. Het Nederlands team had extra getraind op het gebied van duurzaamheid, en dit heeft zijn vruchten afgeworpen: het team mocht de Green Spatula Award mee naar huis nemen!
Lamers en Hoppe waren erg blij met het behaalde resultaat. “Je vliegt toch naar de andere kant van de wereld om een prijs mee naar huis te nemen. We hebben tijdens onze oefensessies extra aandacht besteed aan onze verspilling en de hoeveelheden producten die we meenamen nauwkeurig afgewogen, zodat we zo min mogelijk waste hadden. Ook hebben we erop gelet dat we de oven niet onnodig aanhielden. De jury heeft dit blijkbaar ook opgemerkt, waardoor we deze mooie award hebben gewonnen.”
Ook teammanager Bert van Manen was zeer te spreken over de prestaties van de mannen. “Ze hebben ruim anderhalf jaar voor deze wedstrijd getraind, steeds opnieuw het menu gefinetuned en op de dag van de wedstrijd keihard geknokt. Ik ben trots op de prestaties van de mannen!”
Het Nederlands Culinair Team bestaat in totaal uit twaalf leden die jaarlijks deelnemen aan internationale kookwedstrijden en de laatste jaren steevast hoog in de top 10 van de wereld staan. Het Nederlands Culinair Team is onderdeel van het Gastronomisch Gilde.
Bron + Beeldmateriaal: Charlotte Mauritz | Annoncé Management
Blijf op de hoogte!
Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.