Chef-kok François Geurds van restaurant Ivy in Rotterdam komt binnenkort met een nieuw kookboek voor liefhebbers van Porsches, zo meldde RTV Rijnmond op 1 april op haar website. In het boek zouden gerechten moeten komen te staan die met behulp van de temperatuur van de motor van de auto gemaakt kunnen worden.
*Knipoog*
Het boek is een knipoog naar Geurds' liefde voor Porsches en koken. "Hiermee komen mijn liefde voor koken en de Porsche helemaal samen. Terwijl je lekker aan het toeren bent, komt er achterin iets moois tot stand", aldus Geurds achter het stuur van zijn bolide. "Onder de motorkap":http://www.youtube.com/watch?v=Vq08Vgx1Pz8 ligt ondertussen langzaam een tarbot te garen.
*Oordeel zelf*
Of het nu om een goede 1 aprilgrap gaat of een serieuze aankondiging mag u zelf beoordelen. De redactie van De RestaurantKrant heeft bij RTV Rijnmond navraag gedaan en daar is men "zeer serieus" over het nieuws. In verband met drukte was Geurds telefonisch niet bereikbaar voor commentaar. Het is trouwens niet voor het eerst dat de chef-kok van Ivy een warme motorkap van een auto gebruikt om een gerecht zijn garing te geven.
*Porsche als keukentool*
Geurds publiceerde in het eerste kookboek van Ivy, Contemporary Cooking 2010, al het gerecht 'Tarbot op linzen' waar bij de bereiding op pagina 89 staat: "We hebben François zelfs al vis zien garen onder de motorklep van een Porsche waar het, zo had hij gemeten, ruim 50 graden is na een stads maar opwindend ritje. In dat geval moet u een Porsche bij de ingrediëntenlijst zetten."
Een Porsche als keukenapparaat en er een heel kookboek mee vullen? Wij vragen het ons af. We zijn benieuwd naar de verschijningsdatum van het boek. Laat die Big Green Egg dan maar voor wat hij is, dat wordt doorsparen voor zo'n Duitse sportwagen...
Bron alinea's 1 en 2: RTV Rijnmond
~Frank Lindner~
'Nieuw boek Ivy over koken met de Porsche'
5 april 2011