Edwin Vinke, chef-kok van De Kromme Watergang in Hoofdplaat (Zeeuws-Vlaanderen) lanceert een uniek kook- en leesboek over zijn geliefde geboortestreek. 'Zilte Klei' is een hommage aan de natuur en de mensen van Zeeland.
*Zien, ruiken, proeven*
De gelauwerde chef-kok ging in de ongerepte natuur van Zeeland op zoek naar alles wat zee, strand, bos en klei te bieden heeft. In het boek laat hij de lezer kennismaken met wat hij in zijn directe omgeving ziet, proeft, ruikt en voelt.
*In gesprek met locale producenten*
Een boek met boeiende getuigenissen, indrukwekkende fotos en eerlijke Zeeuwse gerechten. Will Jansen (hoofdredacteur van gastronomisch magazine Bouillon!) tekende voor de vele verhalen en sprak met Zeeuwse vissers, boeren, de kunstenaar, de historicus, de buren, de honingmaakster en de kaasmaakster.
*Reactie Edwin Vinke*
Vinke zegt over zijn nieuwste boek: Het basis-idee was geen gewoon kookboek, maar een boek over alle mooie dingen om ons heen. Met mooie natuurfoto's en rauwe mensen met leuke verhalen. En dan ga ik daar tussendoor koken. We volgen gewoon de natuur, gaan van de lucht in de zee en van de zee in het slik en van het slik naar het strand, tot we in het bos eindigen. En dan nemen we alles mee wat we daar tegenkomen. De mensen, de producten, de landschappen, alles wat we zien, voelen en ruiken."
~Frank Lindner~
Nieuw boek Vinke hommage aan Zeeland
4 augustus 2011