Nieuw museum krijgt gastronomisch café-restaurant

20 juni 2009
Nieuw museum krijgt gastronomisch café-restaurant

Afgelopen weekeinde opende Neva haar deuren voor het publiek in de Hermitage Amsterdam. Het café-restaurant is gevestigd in de Oostvleugel van het 17e eeuwse monumentale gebouw Amstelhof en heeft haar naam te danken aan rivier de Neva in St.-Petersburg, waarlangs het oorspronkelijke Russische Staatsmuseum de Hermitage zich bevindt. In Neva moeten kunst, cultuur en gastvrijheid op een bijzondere manier samenkomen.

Het kosmopolitische café-restaurant met 34 hoge ramen biedt ruimte aan zo’n 200 zitplaatsen en heeft een panoramisch uitzicht op de binnentuin. In een beschutte hoek aan de achterzijde van de Hermitage Amsterdam, waar tevens de Hermitage voor kinderen is gevestigd, bevindt zich een groot en zonnig terras (150 zitplaatsen) voor een drankje en een kleine maaltijd.

Neva biedt gastronomie en gastheerschap op niveau in een stijlvolle en bruisende omgeving vol kunst en design. Het jonge team met vakmensen draagt de zorg voor een prettige sfeer en professionele service. De menukaart is samengesteld in samenwerking met Les Patrons Cuisiniers. Daarnaast zijn op de moderne menukaart van Neva ook Russische klassiekers terug te vinden; brood wordt gebakken volgens authentiek Russisch recept, terwijl de dagverse patisserie met behulp van Russische patissiers is ontwikkeld.

In Neva kunnen de museumbezoekers en horecaliefhebbers gedurende de dag terecht voor een snelle, eenvoudige of een meer uitgebreide lunch. ’s Avonds is Neva de ideale plaats voor een kwaliteitsdiner á la carte of later op de avond, na bezoek aan een van de omliggende theaters zoals Carré en de muziektheater, voor een licht souper. Gedurende de avond of op verzoek is valet parkeerservice beschikbaar.

Neva is een onderdeel van Amsterdam Village Company (AVC), waartoe ook Hotel Arena, Odeon, David & Goliath (Amsterdams Historische Museum), Brasserie de Brakke Grond, Café Cox en Stanislavski (Stadsschouwburg Amsterdam) toe behoren.

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://

Overig nieuws