Op 4 september openen de deuren van het klassiek Franse restaurant Bodon, La Grande Brasserie. “Bodon is voor ons de belichaming van Franse tradities, waar we uitsluitend werken met de beste producten en meest verfijnde technieken. Bij ons gaat alles om details voor een optimale smaakbeleving,” aldus Executive Chef Sahin. Sophisticated, compromisloos en authentiek zijn de bepalende waarden. Inan Sahin leerde zijn klassieke basis bij Hotel de L’Europe en verfijnde zijn kennis bij Floor 17. Voor de gepassioneerde Sahin is Bodon een droom die werkelijkheid wordt.
“We gaan iedereen verbazen met dit concept! Het echte ambacht keert terug en de gasten worden getrakteerd op culinaire showelementen,” aldus gérant Kees Neve. Tafelbereidingen nemen een prominente plaats in, onder andere brengt Bodon een ode aan de Canard à la Presse. Neve: “Een prachtig klassiek gerecht, waarbij we de, in z’n geheel gebraden bloedeend, aan tafel fileren en onder toeziend oog van de gast de saus met cognac bereiden. Bij ons beleef je het traditionele vakmanschap.” Op de menukaart staan verder diverse Franse klassiekers als Tournedos Rossini (haasbiefstuk, met verse foie gras en truffel) en Escargots de Bourgogne (biologische wijngaardslakken van slakkenkwekerij Slow Escargots, gevoed met bladgroenten, tijm en basilicum). Zie de bijgevoegde video over de Canard à la Presse.
Het restaurant Bodon, La Grande Brasserie telt 110 zitplaatsen, welke zijn verdeeld over verschillende intieme zithoeken en alle uitkijken over de Amsterdamse grachten. Naast het restaurant introduceren we “The Living Room, by Bodon”. Een stijlvolle lounge die 24/7 open is voor ontbijt, een Franse High Tea of om heerlijk te relaxen met een cocktail of aperitief.
Interieur ontworpen door Will Erens
Interieur designer en founder van Too Many Agencies Will Erens is het genie achter het compleet nieuwe ontwerp van het hotel en het restaurant. Hij heeft gekozen voor een mix van stijlen geïnspireerd op de jaren 20 tot en met de jaren 70; denk daarbij aan Art Nouveau, Art Deco, Palm Springs en post luxury, gecombineerd met de sportlijnen van de Olympische spelen die overal in het hotel terugkomen.
Will Erens: “In het design heb ik me laten inspireren door vaste gasten die op zoek zijn naar de rijke traditie van de gastvrijheid uit het verleden, met een hedendaagse twist.” Het hotel is rijk gedecoreerd met een melange van fluweel, leer en marmer. Typerend is het vele gebruik van motieven, van de vloer tot aan het plafond. Een echte eye-catcher in Bodon is het handgemaakte tiffany glas in Lafayette stijl, maar ook de originele Parijse Patisserie bar en de lampen uit originele brasseries uit Frankrijk. Over the top luxe, less is poor, heerlijk tegendraads, een herbeleving van de vroegere gloriejaren. Deze kosmopolitische trend is in de grote wereldsteden in opkomst, maar hier in Amsterdam is deze nog niet terug te vinden.” Aldus Erens.