Nieuwe Bar Dancing Multipla brengt ode aan lelijkste auto ooit gemaakt

Auteur: redactie
Opening Food 26 september 2023
Nieuwe Bar Dancing Multipla brengt ode aan lelijkste auto ooit gemaakt

Op vrijdag 29 september opent de nieuwe Bar Dancing Multipla haar deuren voor publiek. In een oude garage op de Valschermkade op het Schinkelterrein, kunnen bezoekers terecht voor lunch, diner, borrel en dansen. De mensen achter de succesvolle club Sissi’s en de kroeg Huis van Iemand Anders starten met dit nieuwe concept, als een hommage aan ‘de lelijkste auto ooit.’ Bar Dancing Multipla is net zoals de Multipla auto een plek waar het vooral om plezier draait, en niet om esthetiek.

De Bar Dancing is een sfeervolle plek met dezelfde filosofie als de Fiat Multipla. Het menu is net als de auto: Italiaans, sterk en simplistisch. Italiaanse familiegerechten met goede ingrediënten staan centraal. Joost Aartsen, mede-eigenaar van Multipla, vertelt: “Het gehele concept vindt zijn oorsprong in de zespersoons auto Fiat Multipla. Met de opening van het robuuste Multipa willen we graag een tegenbeweging in de horeca starten, weg van strakheid en veel meer een avontuurlijke beleving. Italiaanse familiegerechten worden met schalen op tafel gezet, iedereen krijgt tijdens de aperitivo een gratis hapje erbij en de avond wordt na het diner natuurlijk dansend afgesloten.”

Function over form en fun over fancy

Het menu bestaat uit traditionele en moderne Italiaanse familiegerechten. Daarbij horen grote porties en betaalbare prijzen. De gerechten zijn per bordje, bord of schaal te bestellen zodat ‘shared dining’ gewoon lekker opscheppen wordt. Daarnaast bestaat de lunch uit tramezzini (klassieke Italiaanse sandwiches) en een warm gerecht dat in de avond ook geserveerd wordt. Bij de borrel betaal je maar 5 euro voor een aperol spritz en espresso’s aan de bar zijn altijd 1 euro. Ook is er bij Multipla een zespersoons chefs table aan de DJ-booth. Zo krijgen de gasten de vibe van de keuken én de DJ mee. Na een caffè corretto (espresso met een shot sambuca) kunnen de gasten verder dansen in een andere area waar in oktober onder andere Lola Edo, Jerrau, Marijn S en Ajuma geprogrammeerd staan.

De Multipla winnen

De pop-up vestigt zich voor een periode van twee jaar in het Schinkelgebied in het pand waar eerst Club Atelier gevestigd zat. Aan het einde van deze periode wordt er een oude Multipla verloot onder de gasten. Deze auto staat vanaf de opening als kunststuk geëtaleerd op het terras zodat iedereen de auto kan bewonderen.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws