Het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam heeft voor zijn Hospitality services Hans Ribbens aangesteld als het nieuwe culinaire hoofd van de keukenbrigade; per 1 juli zwaait hij de scepter over de keuken voor KIT Meetings & Events en die van het grand café De Tropen.
Na zijn koksopleiding heeft Ribbens in diverse keukens zijn passie voor het vak tot uitvoer gebracht. Na Brasserie Halte3, het Scheepvaartmuseumrestaurant Brasserie Stalpaert en NH Amsterdam Centre Italiaans specialiteitenrestaurant Bice (nu Sogno), is hij per 1 juli verantwoordelijk voor de multiculinaire keuken van KIT. “Het is een fantastische uitdaging om de waarden van KIT – historisch, duurzaam en internationaal – te vertalen naar geuren, smaken en beleving en dit toe te passen op een bijpassende presentatie van de gerechten. Ik kook graag in de open lucht, dat past goed bij onze internationale en multiculinaire ambities”, zegt Ribbens enthousiast.
Directeur Claire van Campen is happy met haar nieuwe aanwinst: “Met zijn ervaring, zijn natuurlijke leiderschap en zijn kennis van wat goed aansluit bij een multicultureel Amsterdam is Hans Ribbens een verrijking voor KIT. Samen met Hans gaan we de ambities en doelstellingen van onze hospitality services met veel plezier realiseren."