Met de heropening van het gerestaureerde Wereldmuseum op 10 december krijgt de Maasstad er een culinaire hotspot bij. Het klassicistische gebouw, daterend uit 1851, begon ooit als clubgebouw van de Koninklijke Yachtclub, waar de elite feesten en partijen hield. Die Yachtclub-sfeer heeft de Café-Wijnbar op de begane grond meegekregen. Bezoekers kunnen hier tot in de late uurtjes neerstrijken in comfortabele chesterfields.
Op de kaart staan behalve koffie, thee en patisserie ook wijnen uit verre streken en fingerfood. Plus een tijdelijke special: de Oceanië-lunch, geïnspireerd op de gelijknamige tentoonstelling in het museum. De lunch bestaat uit een maaltijdsalde van poke, geelvintonijn, tobiko en dressing van sesam en knoflook.
*Chefkok Cees Helder*
Vanuit de Café-Wijnbar bereikt de gast het restaurant. Aan ambities geen gebrek. Niemand minder dan chefkok Cees Helder, die drie Michelinsterren bij elkaar kookte in zijn restaurant Parkheuvel, is bij de culinaire activiteiten van het museum betrokken. De menukaart, met zoveel mogelijk met biologische ingrediënten, is in de basis modern mediterraans. Ook hier een zogenaamd Oceanië-diner, met salade van geelvintonijn en een hoofdgerecht met geroosterde rode snapper. Koffie met patisserie sluiten het diner af.
~Sanny Visser~
Nieuwe culinaire hotspot: Wereldmuseum Rotterdam
7 december 2009