Na enkele maanden van intensief verbouwen zal op vrijdag 3 september aanstaande Prego Vineria - Trattoria officieel haar deuren openen aan de Lange Haven te Schiedam. In het historische pand zal tussen 16.00u en 17.00u een feestelijke opening plaatsvinden, waarbij zowel Burgemeester Verver als oud-Minister Van Ardenne (nu Nederlands ambassadeur voor de voedsel- en landbouworganisatie van de VN in Rome) aanwezig zullen zijn. Prego is het Italiaanse zusje van het Schiedamse Café Sjiek en Rotterdamse Restaurant Kip.
*Ambiance*
Kenmerkend voor de drie-eenheid tussen de genoemde horecazaken is de liefde voor het eten en de prachtige historische locaties. Bij Prego worden traditionele Italiaanse gerechten gecombineerd met mooie wijnen, in de ambiance van een voormalige jeneverstokerij.
*Eerlijke producten*
Net als bij de grote broers wordt er in Prego uitsluitend gewerkt met eerlijke producten: biologisch vlees- en vis, streekproducten en seizoensgroenten. Door de bekwame koks worden deze op ambachtelijke wijze verwerkt, om zo tot een pure smaakbeleving te komen. Prego zet zich ook actief in om jonge, beginnende koks op te leiden en deze manier van koken aan de nieuwe generatie door te geven.
*Voormalige stokerij*
In de voormalige jeneverstokerij van Daniël Visser & Zonen uit 1714, waarin Prego zich gevestigd heeft, is de
afgelopen maanden intensief verbouwd. Eén van de opvallendste aanpassingen is de ruime, open keuken op de
eerste verdieping. De gasten kunnen meekijken en genieten van de kunsten van de ambachtelijke Prego-koks. Een
sfeervolle manier van koken, die typisch Italiaans genoemd kan worden.
~Frank Lindner~
Nieuwe Italiaan Prego opent deuren
31 augustus 2010