Restaurant Kaatje bij de Sluis te Blokzijl publiceert in oktober 2009 haar nieuwe kookboek Koken als Kaatje. De nieuwe uitgave is het derde kookboek in de 35 jarige geschiedenis van het Overijsselse restaurant. In 1984 werd het eerste kookboek Koken als Kaatje uitgegeven. In 1992 volgde het tweede boek Bijzondere recepten van restaurant Kaatje bij de Sluis. In het najaar komt het derde boek wat wederom Koken als Kaatje gaat heten. Peter Postma: ÂWe hebben voor Koken als Kaatje gekozen omdat het boek een goed voorbeeld is van een praktisch kookboek. Nu nog, 25 jaar na het eerste boekje krijgen we nog regelmatig gasten in ons restaurant die vol lof zijn over de eenvoud, duidelijkheid en smaak van de gerechten. Nog steeds heeft het boekje Koken als Kaatje de voorkeur van gasten als ze gerechten thuis klaar willen maken om hun gasten te verassen."
"Dit bracht ons op het idee om weer een Koken als Kaatje te maken. Eigenlijk een kookboek wat weer terug naar de basis gaat. Een duidelijke foto, ingrediënten die overal te verkrijgen zijn en duidelijke stapsgewijze uitleg van de handelingen. Als men de foto ziet van het gerecht krijgt men er zin in om deze te maken. In ons boek geen futuristische foto's waarbij je de moed al in de schoenen zakt als men die foto's ziet en denkt, nou.. volgende gerecht dan maar."
Ook voor de wijnen is gekozen voor een duidelijke opzet vertelt Harald Hovenkamp. "We zijn een samenwerking aangegaan met Les Généreux, een samenwerkingsverband van 40 zelfstandige wijnwinkels, verspreid over het hele land. Daardoor kan één ieder bij het gerecht de aanbevolen wijnen schenken. Dus niet alleen exclusieve wijnen, hoewel dat wel heel mooi is, maar wijnen die iedereen kan kopen. Daardoor kan de consument ook op het gebied van wijn en spijs een goede combinatie maken, omdat het voor de 'gewone' consument gewoon moeilijk is om aan de exclusieve wijnen te komen."
~De RestaurantKrant, Frank Lindner~
"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/nieuwe-koken-als-kaatje-in-de-maak/
Nieuwe Koken als Kaatje in de maak
17 juli 2009