Nieuwe opzet Bocuse d'Or finale

17 juni 2009
Nieuwe opzet Bocuse d'Or finale

Het bestuur van de Bocuse d’Or heeft besloten om de opzet van de Nederlandse finale te wijzigen. Het bestuur wil ook jonge talentvolle koks de mogelijkheid bieden mee te doen aan de Nederlandse finale voor deze prestigieuze wedstrijd. Het aantal kandidaten is maximaal acht. De helft van deze plaatsen is gereserveerd voor de meer ervaren en oudere koks. Daarnaast zijn vier plaatsen vrij voor jonge koks die met de wedstrijd een nieuwe ervaring willen opdoen en hun capaciteiten willen laten zien.

De jury beoordeelt alle kandidaten volgens dezelfde normen. Dit houdt in dat ook een jonge onervaren maar talentvolle kok de kans heeft de wedstrijd te winnen en zich te kwalificeren voor de Bocuse d’Or Europe in 2010. André van Doorn, voorzitter van Bocuse d’Or Nederland: "Ons vak moet aantrekkelijk blijven voor jonge mensen. We willen hen de kans geven om hun blik te verruimen en een unieke ervaring op te doen. De Bocuse d’Or wedstrijden zijn zwaar en je moet er heel wat voor over hebben. Ik zie bij veel jonge vakgenoten genoeg enthousiasme en lef om er voor te gaan. Overigens zien we in het internationale deelnemersveld van de Bocuse d’Or veel jonge talentvolle deelnemers, die geweldige prestaties leveren. Vaak winnen ze zelfs de wedstrijd. Dat is dan het begin van een fantastische carrière. Waarom zou dat een jong Nederlands talent niet kunnen lukken. Een unieke wedstrijd zoals de Bocuse d’Or is zeker niet alleen bedoeld voor ervaren koks."

Wil je laten zien wat je kunt en durf je de uitdaging aan?
"Meld je dan aan":http://www.bocusedornederland.nl voor de Nederlandse finale om de Bocuse d’Or. Je gaat de strijd aan met andere jonge talenten en met meer ervaren collega’s. Je kunt er veel van leren en misschien kwalificeer je je voor de Bocuse d’Or Europe. Wedstrijd ervaring is niet nodig. Wel passie, talent en enthousiasme, een groot doorzettingsvermogen en veel lef.

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/nieuwe-opzet-bocuse-dor-finale/

Overig nieuws