Nieuwe samenwerking horecaopleidingen

2 juni 2010
Nieuwe samenwerking horecaopleidingen

Op woensdag 2 juni wordt een intentieverklaring getekend door de bestuursdirecties van het ROC en opleidings- en kennisinstituut de Baak. De unieke samenwerking bestaat uit het opzetten van een leerwerkbedrijf bij de Baak.

*Ontwikkelen in de hospitalitybranche*
Een leerwerkbedrijf is een bedrijf met als primair doel het opleiden van mensen door werk aan te bieden in de praktijk. De Baak creëert hiervoor een leeromgeving waarin leerlingen zich vanuit de directe ervaring die ze opdoen binnen een gerenommeerd bedrijf kunnen ontwikkelen naar een vakman- of vrouw binnen de hospitalitybranche. Leerlingen worden opgeleid door persoonlijk leiderschap en de inhoudelijke vakkennis te combineren. Dankzij deze sterke combinatie stoomt de Baak talentvolle vakmensen klaar voor de arbeidsmarkt die na afronding van het traject in elke mogelijke sector binnen hun vakgebied aan de slag kunnen.

*Waardevolle bagage*
"We zijn zeer verheugd over onze samenwerking met de Baak" zegt Jeroen Knigge, bestuursvoorzitter van het ROC Leiden. Faiza Dadi, operationeel directeur van de Baak: "De Baak biedt een authentiek leertraject waarin opleiden, ervaren en beleven sterk met elkaar zijn verbonden. Dit biedt onze leerlingen waardevolle bagage voor de rest van hun werkzame bestaan."

~Nienke Duimelaar~

Overig nieuws