Nijmeegse horecamagnaat Khalid Oubaha krijgt uitstel van betaling

Auteur: Redactie
Ondernemen 11 juli 2024
Nijmeegse horecamagnaat Khalid Oubaha krijgt uitstel van betaling Khalid Oubaha in een interview met De CaféKrant (2017)

Nijmeegse horecatycoon Khalid Oubaha heeft afgelopen week een voorlopig uitstel van betaling ontvangen. Oubaha beheert meer dan twintig cafés en restaurants in Nijmegen, Enschede en Arnhem. RTL Nieuws geeft aan dat er uit de meest recente jaarrekening blijkt dat Khalid Oubaha Company eind 2022 geen financiële buffers meer had. Daarnaast blijkt uit deze jaarrekening dat het eigen vermogen 1,2 miljoen negatief was.

Dat Oubaha in de financiële problemen zit is geen verassing, dit werd namelijk eind 2023 al bekendgemaakt. De surseance, uitstel van betaling voor een onderneming, is recent bevestigd door een woordvoerder van de rechtbank in Gelderland. Naast moederbedrijf Khalid Oubaha Company hebben ook de 24 dochterbedrijven van Oubaha uitstel van betaling gekregen.

Tiam Herstel, bewindvoerder in de zaak, sprak zich uit tegen RTL. "Er is het afgelopen jaar heel hard gewerkt aan een akkoord met de schuldeisers, maar die poging is vorige week geklapt. Dat is de directe aanleiding geweest om uitstel van betaling aan te vragen. Wij werken nu met man en macht om het beeld scherp te krijgen."

Daarnaast benadrukt de bewindvoerder aan RTL dat de horecabedrijven van Oubaha voorlopig open zullen blijven. "De festiviteitenagenda is vol. De Nijmeegse Zomerfeesten staan voor de deur, en we moeten ook nog voetballen. Dat zijn natuurlijk momenten dat er serieuze omzetten gedraaid worden. Het is dus in ieders beland dat de zaken dan open zijn", aldus Herstel.

Oubaha bouwde gedurende de afgelopen 25 jaar zijn horeceaondernemingen actief op. Van De Drie Gezusters en Friterie & Zo in Nijmegen tot Café Arnhem, Proeflokaal België in Enschede en diverse evenementenbureaus, Oubaha heeft het allemaal. 

Bewindvoerder Herstel kon zich tegen RTL niet uitlaten over de kans dat er een faillissement kan worden afgewend. Wel erkende Herstel dat de mislukte poging om via een Whoa-traject een akkoord te bereiken de kans kleiner maakt. "Maar ik houd alles open. We zijn positief gestemd."

Fotocredits: Stijn Rademakers

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws